OM OSS

Hva er dette?

De kursene jeg tilbyr er ingen snarvei til bokkontrakt eller til å skrive en bestselger. I stedet ønsker jeg å åpne døra til kreativiteten til de som føler seg tomme og uinspirerte. Jeg ønsker å hjelpe dere som skriver uten retning til å finne en vei gjennom. Og jeg håper jeg kan lede de som er fortvilte, bort fra å selvplagingen og mindreverdighetsfølelsen som dukker opp når man ikke kommer i gang eller kommer seg videre. Kursene mine bygger på teknikker jeg har utviklet, og erfaringer jeg har gjort gjennom ti års vandring gjennom skrivestudier og skriveprosjekter.

Hege A. Jakobsen Lepri

Hvem er jeg?

Hvis du ikke har hørt om meg som forfatter, er det forståelig. Jeg er nylig hjemvendt til Norge etter flere tiår i utlandet, sist 17 år i Toronto, Canada. I Norge er min merittliste kort: noen vitenskapelige artikler og en refusert diktsamling, i tillegg til noen noveller jeg publiserte under pseudonym. Så ble det stille fra meg. Jeg klarte ikke lenger å skrive.

For ti år siden startet jeg på den veien som skulle føre meg ut av tjue års skrivesperre. Et kveldskurs i kreativ skriving ved Universitetet i Toronto. Det har vært en svingete vei, og flere ganger så frustrerende at jeg holdt på å gi opp. Men ti år senere har jeg publisert dusinvis av noveller, essays og dikt. Tekstene mine er representert i flere antologier. Jeg har blitt nominert til Pushcart-prisen tre ganger og Journey-prisen en gang, og jeg har vunnet og vært finalist til flere novelle- og essaykonkurranser. Dette gjør meg ikke til Steven King, men det gjør meg til en med mye erfaring og en viss suksess med å bryte meg gjennom blokkeringer.
Smakbiter på hva jeg har publisert, finner dere på mitt kanadiske nettsted http://www.hegeajlepri.ca/. http://www.hegeajlepri.ca/.kanadiske nettsted..

Hvor er jeg?

Jeg bor det meste av året sentralt i Oslo, men med noen måneder i Toscana der mannen min jobber i museumssektoren.

Hvorfor gjør jeg dette?

Det at jeg fant tilbake til kreativiteten og skrivingen har gjort livet mitt uendelig mye rikere. Midtlivsfasen som lå an til å bli en krise, er blitt brukt til å pløye gjennom ideer og eksperimentere med tekst i stedet. Det som kunne vært en identitetskrise, er blitt til inspirasjon. Så det er kanskje litt gammeldags misjonærånd som gjør at jeg ønsker å vise veien (eller veiene) for andre.

Jeg tilbyr i øyeblikket fire ulike kurs på nett

 Midt i en pandemi er det ikke mange alternativer, undervisningen må skje på nett, gjennom Zoom (med mulighet for å se opptak dersom man går glipp av timen). Mellom undervisningstimene vil vi ha et forum i Slack der man kan stille spørsmål, levere inn oppgaver og gi hverandre støtte. Jeg tilbyr også en individuell veiledningssamtale ved avslutningen av hvert kurs for å hjelpe den enkelte til å reflektere over hva man har lært og se mulige veier videre.

og
Så snart smittesituasjonen tillater det vil jeg også tilby ukelange skriveopphold i Toscana (Reggello og Castelfiorentino). Jeg har selv hatt stort utbytte av skriveretretter, som gir en mulighet til å komme seg bort fra det daglige og bare konsentrere seg om skrivingen.